2011. március 29., kedd

Egy jó szó

Kaptam egy jó szót-t Katától. Köszönöm szépen. :-)

A játékot Eszter indította, a részleteket itt olvashatjátok. A játék április 15-ig tart és Eszter szívecskés szappannal jutalmazza a nyertest. :-)

Igyekszem minél több jó szót tovább adni. :-)

2011. március 28., hétfő

RP - Before Christmas SAL (4)

Lassan két hónapja, hogy utoljára böködtem a fácskámat, akkor úgy gondoltam még két heti munka és kész. A két hétben szerintem nem tévedtem, csak a hónapban. :-) De hát ahogy a mondás is tartja "Ember tervez, Isten végez". :-)
Az elmúlt héten egész jól haladtam a hímzéssel. Már csak a levelek és a bogyók hiányoznak.
És hogy ne maradjon virág nélkül ez a bejegyzés se :-), hoztam újfent egy kollázst az éppen most virágzókról. :-) (Hófény,hunyor, tőzike, nárcisz, jácint, ibolya.)


2011. március 21., hétfő

Tavaszi kosár :-)

Hoztam még egy bejegyzést mára. :-) Végre hímzős. :-) Az elmúlt két este öltögettem ezt a kicsi Lizzie Kate mintát. Tervezem az év folyamán a másik három évszak kihímzését is, ha elkészültek párnát szeretnék belőle.


És egy kép a szerzeményeimről. :-) Még a múlt héten érkezett meg a Katától rendelt csomagom (fonalak, charmok), csak fotózni nem tudtam, mert borult idő volt. A charmokról még csak-csak lett egy kép ami használható, de a fonalak fotózását feladtam, annyira nem színhelyesek lettek a képek. Így most a charmokat mutatnám, de a fonalak is gyönyörűek. :-)


A tavasz első napján... :-)

... hoztam pár virágfotót. :-)
Elsőnek egy újabb kollázs a krókuszaimról. Volt néhány szorgos vendég is fotózás közben. :-)

Megörökítettem a kerti hunyorunkat is, idén csak a bordó virágzik. :-( A másiknak zöldes fehér virágja van, de az idén nem hozott virágot.

És lefotóztam a sziklakertem meglepetés virágát. Két éve kaptam egy pici hagymát, amit nagy gonddal elültettem a sziklakertembe, de tavaly ki se hajtott. :-( Elkönyveltem, hogy ez nem élte túl a telet, erre idén kihajtott és még virágot is hozott. Szerintem írisz a virágja alapján, abból is valami korai fajta, de ebben nem vagyok biztos, ha valaki ismeri írja már meg nekem a virág nevét. Köszönöm. :-)

2011. március 14., hétfő

LK Stamp SAL - Március ÚJRA :-)

Mint már írtam, az LK Stamp SAL március hónapjánál elrontottam a keretet és így a kalap nem lógót ki rá. Megfogadva javaslatotokat áthímeztem a keret azon részét ahol a kalap belelóg.

Ilyen volt:

És ilyen lett:

Szerintetek jó így, vagy inkább fejtsem vissza és maradjon a hibával?
Picit látszik, hogy ráhímeztem a keretre.

2011. március 13., vasárnap

Tavaszi hangulatban :-)

Az elmúlt pár nap napsütéses időjárása meghozta a tavaszi hangulatomat. :-) Remélem most már tényleg jön a tavasz. :-) A krókuszaim szerint már igen. :-) Íme egy kollázs róluk. :-)


És még mindig virág, még pedig nőnapiak, mert olyan szépek. A tulipánnak külön örültem, mert igazi tavaszi virág. :-)

Sajnos a virágokon kívül most egyéb dolgot nem tudok mutatni, mert másfél hete tű se volt a kezembe. :-( Hétfőn kezdtem dolgozni, de annyi a munka, hogy a hát második felében már túlóráznom kellett, ez azt vonta maga után, hogy szombaton is dolgoztam. :-( Ha minden jól megy a következő két napban talán egy kis hímzés is sikeredik, bár ha marad ez a szép idő, akkor kertészkedem, no meg hozzá kellene fogni a tavaszi nagytakarításnak, abból is az ablakpucolásnak. :-)

2011. március 4., péntek

LK SAL - Március

És itt a Lizzie Kate SAL másik változata. :-) Itt elszámolás nincs, azt hiszem. :-)))


LK Stamp SAL - Március

Meghoztam a Lizzie Kate Stamp SAL március hónapját.
Sajnos látványos elszámolás van benne, mivel a keretet úgy kezdtem el hímezni, hogy a minta nem volt nálam. Én kis naiv meg feltételeztem, hogy ugyan úgy néz ki mint a januárnál, februárnál, de pont ez az a hónap ami nem. Sajnos már csak akkor került a minta a kezembe, amikor a keret már kész volt, visszabontani meg nem voltam hajlandó, így ez a hónapom egyedi lesz. :-) Annyira szerintem nem rossz, bár tény, hogy az eredeti jobb lett volna.